Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

“Tufanbeyli bakliyatı dünya markası olacak.”

“Tufanbeyli bakliyatı dünya markası olacak.”

Başkan Zeydan Karalar, Adana’da tarımı güçlendirmek için yeni projeler üretiyor

Baskan Zeydan Karalar, Adana’da tarimi güçlendirmek için yeni projeler üretiyor

 

“Tufanbeyli bakliyati dünya markasi olacak.”

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Pozanti Karakislakçi’da, çilek ve bal hasadi dolayisiyla bu yil 10. kez düzenlenen Çilek Ve Bal Festivali’ne katildi.

 

Mustafa kemal Atatürk’ün, “Köylü Milletin Efendisidir” dedigini hatirlatan Baskan Zeydan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk, bunu sadece köylüyü motive etmek, ona umut vermek için söylememistir. Köylü olmasa, köylü üretmezse, kentlilerin vay haline. Allah hepinizden razi olsun. Üretiyorsunuz da milletin karni doyuyor. Biz de köylünün üretmesini ve vatandasin saglikli ürün yemesini saglamak noktasinda üzerimize düseni yapmaya basladik” dedi.

 

ÇILEK, BAL ÜRETIMINI ARTIRIYORUZ, BAKLIYAT YENIDEN MARKA OLACAK

Çilek projesinin 2011’de Tarim Il Müdürlügü tarafindan baslatildigini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, “Bizden önceki belediye baskani da devam etmis ve 2014-2019 arasinda 2 milyon 400 bin çilek fidesi dagitilmistir. Biz büyük zorluklara ragmen 1 milyon fide dagittik. Çileklerin saglikli, köylüyü memnun eden, satis problemi bulunmayan bir ürün olmasi bizi çok mutlu etti.

Bal da Adana’mizin, ülkemizin önemli bir ürünü. Bal üreten kardeslerimize 40 set takdim ediyoruz. Biz Pozanti’da köylüyle ilgili önemli isler yapmaya basladik. Saimbeyli’deki kardeslerimiz kirazlarini satamiyorlardi. Bir önceki belediye baskanimiz kirazlari söküp bag yapmak istedi. Yarim kalmis bir projeydi oraya gittim, onu baslattim.

Tufanbeyli’de dünyanin en güzel bakliyati yetisir. Olaganüstü lezzetlidir. Fakat su anda üretici yetistiremiyor, çünkü satamiyor. Fasulyesini nohudunu çok düsük fiyata satiyor ve maliyet kurtarmiyor. Tardim Il Müdürlügü ile birlikte bir paketleme tesisi kurup bakliyati yeniden dünya markasi yapacagiz” diye konustu.

 

PAZAR GENISLIYOR

Istanbul’da, CHP’li Büyüksehir Belediye Baskanlarinin toplantisinda, Adana’daki tarim ürünlerinin kalitesine degindigini belirten Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi: “Çilegin, üzümün, bakliyatin, kirazin, balin en iyisinin Adana üretildigini söyledim ve Istanbul, Ankara, Mersin, Izmir ve diger illerimizin belediye baskanlarina, bu ürünlerimizi kendilerine satacagimizi belirttim. Olumlu baktilar, ‘basimiz, gözümüz üstüne” dediler. Gözümüz aydin, ürünlerimizi satacagimiz yerleri çogaltiyoruz.”

 

LAVANTA EKIMI BASLAYACAK

Karaisali’da çilek ekilemeyen, bazi ürünlerin yetismedigi yerlerde domates fidesi dagittiklarini aktaran Baskan Zeydan Karalar, söyle devam etti: “Simdi Feke’de, Saimbeyli’de, Karaisali’da, Pozanti’da lavanta ekimini baslatacagiz. Lavanta önemli bir sanayi ürünüdür. Kokusundan ve yagindan istifade edilebilir, degerli bir üründür.

Kisa sürede köylerimizin sosyoekonomik sartlarini iyilestirme ve köylünün yerinde kalmasi konusunda güzel isler yapacagiz. Süt kooperatifleri kuracagiz ve çig sütümüzün önemli bölümünü büyüm marketlerde satacagiz. Bir asama sonra sizin ürettiginiz süt ürünlerini degerinde satin alarak bizim ekmek satis noktalarimizda satacagiz. Bugünden yarina olacak isler degil ama yapacagiz. Köylünün ürünlerinin degerini bulmasi için üzerimize düseni yapacagiz. Hayvan ithal eden, saman ithal eden bir ülke olmak durumundan kurtulmak zorundayiz. Bugün festivale katilan ve üretime destek veren Sayin Valimize, Kaymakamimiza, Tarim Il Müdürümüze, Pozanti Belediye Baskanimiza, muhtarlarimiza, üreticimize ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum.

 

 

 

 



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli